Paranormální jevy, esoterika, magie...

13.01.2012 21:19

Zde můžete diskutovat o různých paranormálních jevech, magii, okultismu a jiných fenoménech v souvislosti s existencí Boha křesťanství

Diskusní téma: Paranormální jevy, esoterika, magie...

Magie

Adéla | 19.03.2017

Prosím vás... Takže tak:
Magie, okultismus, esoterika, atd... To vše řadí křesťanství mezi to zlé, špatné a "ďábelské."
Je to nepochopitelné, proč? Příběhy nešťastných lidí, kterým okultismus ničil život jsou buď smyšlené, a nebo si tyto problémy vytvořili sami. A i když to ode mě možná vyzní krutě, PATŘÍ JIM TO. Když už jsou si stopro jistí, že za jejich problémy můžou všelijací démoni, o kterých nic pořádně ani neví, pak můžu říct, že si potíže způsobili vlastní hloupostí.
Ten nezkušený, kdo si zahrává s věcmi jako je seance, tak ať se nediví, že si k sobě přivolá nějakého nepřátelského ducha.
To je věc pro zkušené lidi, ne pro pubertální kopyta, co si dělají z duchů srandu.
Ona to totiž sranda není.
Např. Ouija tabulka - to je fakt konec toto. Takovou nebezpečnou věc najdete v mnoha hračkárnách. To je jako říct dítěti : vem si sirky a běž si hrát do stohu.
Takové věci se zkrátka nesmí prodávat amatérům.
Díky tomu si problémy způsobíte sami.

Zkušeným esoterikům se prakticky nic stát nemůže. Musí se to umět.
Samotné věštění z karet nebo třeba z logru nebezpečné nijak není. Přinejhorším to nevyjde. :) Ovšem zahrávat si s duchy je jiná liga. Na to musíte za někým, kdo tyto služby nabízí, a nebo se pomalu a BEZPEČNĚ učit pod dohledem odborníka na slovo vzaté.

Takže závěrem: problémy nesvádějte na opletačky s okultismem, může za to vaše vlastní chyba, kterou jste udělali. Mohl to být třeba neodvolaný duch. A ten se odvolat musí.

Magie, okultismus, atd... Není nic zlého ani špatného. Jen lidi jsou hloupí a zahrávají si s něčím nad jejich chápání, když je jejich zkušenost absolutně nulová.

Re: Magie

Petr | 03.04.2017

Zdravím Adélo,

no...poprvé slyším tento druh argumentu a jsem za to rád. Přemýšlel jsem nad tím totiž už dříve...a to tehdy, když jsem chtěl oponovat sám sobě a tomu, o čem jsem přemýšlel.

Ok...z hlediska argumentace možná trošku otupíte ostří křesťanských argumentů u vyvolávání duchů apod. Jenže ani tady to zas tak jednoduché není...ale nic...pryč od "duchů"...

Říkáte, že magie apod. je v poho a jen nezkušení hlupáci naletěli? A že jsou jejich svědectví smyšlená? Hm...ano, slyšel jsem desítky příběhů různých lidí, mnoho z nich jsem nikdy neviděl, nicméně mnoho z nich ano...a ty, které jsem neviděl, "autorizovali" jiní lidé. Nemluvě o tom, že mnohé z toho, co popisovali, osobně znám či umím posoudit (ne vše samozřejmě). Suma sumárum - ačkoliv se podvody najdou všude (a nemám iluze, že i mezi křesťany někdy), tak osobní svědectví těch, kteří si prošli pastí okultismu jen tak nesmetete...

Mnoho z těch, kteří toto poznali, se věnovali léčitelství či některé jiné formě okultismu třeba i desítky let a poté se obrátili, o amatérech, kteří nevědí, co dělají, tedy nemůže být ani řeč...ačkoliv souhlasím, že velká spousta lidí opravdu pouze experimentuje, je celá hurá do neznáma a netuší, na co mohou narazit...

Jenže...opravdu nesdílím Vaši jistotu, že pokud to umím, jsem v bezpečí...zkušenost mnohých dokládá opak. Vím, že Vás asi nepřesvědčím, píši to spíše pro ostatní, kteří to zde budou číst...

Přeji Vám všechno dobré.

Petr

Okultismus

Kristýna | 21.12.2012

Sama jsem se okultismu pár let věnovala a po nějakém čase jsem zjistila, že si mě TO vtahuje čím dál více.Také jsem začala propadat depresím a v mém životě to nebylo v pořádku.
Moje přesvědčení je to, že lidé, kteří okultismus praktikují, čerpají nadpřirozené síly nebo vědění z špatného zdroje, a tak se dobrovolně zříkají Boží ochrany, která je před duchy, démony a jinými bytostmi přirozeně chrání.

Re: Okultismus

Lagu | 02.03.2016

Co je to špatný zdroj? Kde je? Jak může být jinde, než zdroj "správný?" Není snad vše Bohem, nepochází snad vše z něho a vy si jen volíte z mnoha různých úrovní, možností, z nichž ani jedna není více, či méně božská, než jiná? :)

Okultismus

Marek | 05.05.2012

Protože tu žádný článek není tak aby tu nebylo až tak úplně prázdno.....

Teorie magie zní, Co učiníš 3x se ti vrátí. Je to ozkoušené i v praxi. Ale člověk, který hledá cestu, po ní může sklouznout a už se nevrátit. Je známá spousta takových příkladů. Tajemno lidi vždy přitahovalo... touha po poznání, odhalení tajemství. Proto spousta lidí propadá kouzlu magie.. předstva moci ovládat živly, duchy a ostatní jevy k naplnění vlastních cílů, né pomoci ostatním. To jsou ty zlé konce lidí, co se magii začali věnovat, a ta moc je zabila.

Lidé, které poznám vidí bibli jen jako shrnutou moudrost minulých dnou tisíciletí. Kniha knih,jak se správně nezývána je nejstarší dochovaná kniha.. snad až na necrominicon, a je to pro některé jen kniha v knihkupectví. Ale já se sažím pochopit, jak vy víte že bůh je Kristus, Wiccicane,Muslimové a mnozí další VÍ že bůh je jeden, a to ten jejich, tak pak se mýlí oni, a nebo vy? :) je to tak trochu filozofické ;)

Re: Okultismus

Petr | 05.05.2012

Zdravíčko Marku,

díky za odstartování diskuze v tomto vláknu.

No, souhlasím s tím, že magie (sobecká) je špatná...ale stejně tak i jakákoliv jiná - i ta "dobrá" není podle mého názoru ve skutečnosti dobrá...

Zkuste tipnout, proč si to myslím:)

Pak k tomu jednomu Bohu a rozdílu v náboženstvích (alá každý si myslí, že má svoji pravdu)...

k tomu zatím jenom tento článek:

https://www.buh-krestanstvi.cz/news/jak-se-ostatni-nabozenstvi-divaji-na-boha-/

pak můžeme pokračovat:)

Hezký den

Petr

Re: Okultismus

Borius | 02.08.2012

Je zde otázka: kdopak se mýlí? Vychází očividně z předpokladu, že jen jedno náboženství je pravdivé a ostatní se tím pádem musí mýlit (nebo se účastnit podvodu). Ale je tu i jiná možnost; Taková, že každé náboženství, každý způsob uchopení Boha má svůj pravdivý základ, a liší se jen tím, že je zasazeno do konkrétního místa v konkrétní době. To by mohlo vysvětlit, proč funguje nejen modlitba k Bohu (יהוה), ale i lecjaký magický obřad. Nebo uzdravení nejen ve Ježíšově jménu, ale i ve jménu jiných bohů, dokonce i duchů. Proč dary Ducha svatého bývají využívány i mimo církev, dokonce i mimo křesťanství.

Re: Re: Okultismus

majkl | 09.08.2012

Zdravím,

pokud věřím v Boha křesťanství, nezbývá mi nic jiného než odmítnout ostatní náboženství. Je to jednoduché, Bible hovoří o tom, že k Bohu není jiná cesta než skrze víru v Ježíše. Proto nemohu s klidným svědomím říct: "Ano, křesťanství je pravdivé, stejně tak je pravdivý budhismus, šintoismus, atd..." Ke křesťanství nemohu žádné jiné náboženství přidat. Obdobně se o své výjimečnosti vyjadřuje i většina ostatních náboženství. Pokud chceme skloubit moudra z různých náboženství, pak je to jistě možné, ale tato přehlídka moudrostí se nevyrovná tomu, co nabízí Ježíš Kristus.

Magické obřady fungují, protože do jisté míry fungují i ostatní náboženství. Fungují, protože jsou zde kromě Boha i mocnosti zla.

O darech Ducha svatého mimo křesťanství slyším prvně. Domnívám se, že jde o protimluv. Duch svatý je jedním z Boží trojice, jak je vysvětleno v sekci pojmů. Zřejmě máte na mysli nějakého ducha co se za něj vydává...

Re: Re: Re: Okultismus

Lagu | 02.03.2016

Na jednu stranu musí být pohodlné mít tak mělký a úzký způsob uvažování :) Člověka to asi nevyčerpá... Na druhou stranu ho to těžko dovede k jakýmkoli výšinám.

Re: Okultismus

Lukáš | 31.08.2013

Je to jinak.

Přidat nový příspěvek