Vánoce a sebevražedná mise

21.12.2014 14:44

Kdo alespoň občas sleduje aktuální zpravodajství, neunikne mu spousta smutných událostí, mezi které můžeme jistě zařadit různé sebevražedné mise především muslimských radikálů a sekt. Nadcházející Vánoce nejsou a nejspíše ani nebudou žádnou výjimkou - po celém světě budou umírat lidé. Cílem těchto útoků je vedle vyvolání strachu a zvýšení povědomí o útočnících také jednoznačné zadání - zemři a vezmi ssebou co nejvíce lidí...jak jen to bude možné!

Přicházející Vánoce a křesťanské svátky nesou tak trochu podobné poselství. Mise teroristů je o tom, že jdou, aby zemřeli a vzali ssebou co nejvíce obětí. Vánoce jsou vlastně o tom samém, jenom s opačným výsledkem.

V toto sváteční období si křesťané totiž připomínají také jednu sebevražednou misi. Teroristické sebevražedné akce se týkají lidí daleko za hranicemi naší země. My v české republice se o nich dozvídáme spíše jenom z médií. Vánoční sebevražedná mise se však týká i TEBE, milý čtenáři, drahá čtenářko! Bojíš se? Nemáš důvod...

Živý a všemohoucí Bůh se rozhodl, že se stane chudým a zranitelným člověkem, na konci jehož života přijde krutá smrt. Sebevražedná mise trvající přibližně 30 let jako vyšitá... Ne, že by po ní toužil..věděl však, že je to nutné. Jeho jméno je JEŽÍŠ. Přišel, aby zemřel. S trochou nadsázky měl podobný motiv, jako dnešní teroristé - při své smrti chtěl ssebou vzít co nejvíce obětí. Rozdíl je však v tom, že tyto oběti chtěl zachránit, nikoliv zahubit. Smrt teroristů má přinést jenom další smrt a beznaděj, smrt živého Boha však mnohým přinesla život a naději. Dopad této mise však nebyl zúžen pouze na starověké obyvatele blízkého východu. Ježíšova smrt a následné zmrtvýchvstání (věděli jste, že je Jeho vzkříšení velmi dobře podpořeno historickými důkazy?) vyvolalo explozi Boží lásky. Tento výbuch vyvolal mohutnou "tlakovou vlnu", která se šíří časem již 2000 let. Na rozdíl od válečných bomb a granátů však nepřináší smrt, ale život s přesahem do  věčnosti. A co je důležitější - můžeš se této vlně úspěšně vyhnout, je to do jisté míry i Tvá volba. Bůh sám to tak chtěl. Jeho lásku můžeš odmítnout, nebo se jí vystavit a jít jí naproti. Ježíš přišel přinést život těm, kteří jsou ztraceni ve svých vinách, ztraceni ve své sobeckosti, spoutáni různými žádostmi a zlem. Ne všichni však Jeho nabídky využijí.

Chci Ti tedy říct, že Vánoce nejsou o stomečku, kaprovi, dárcích, ani o nákupním šílenství. Jsou o Bohu, který sám je největším Darem a vydal se na sebevražednou misi - mimo jiné i kvůli Tobě samému. Cílem této mise bylo nám ukázat, jaký Bůh je a zachránit ty, kteří o to stojí.

Otázka proto zní - stojíš o to?

Spousty otázek, které se s tím pojí (jaké jsou důkazy existence Boha, proč doupouští zlo, co jiná náboženství atd. atd.) jsou teď vedlejší. Nejprve si zodpověz - stojím vůbec o to? Pokud ano, můžeš se vydat na dobrodružnou výpravu za odpověďmi těchto důležitých otázek...nebo se můžeš ptát přímo Jej...budeš-li hledat upřímně, dá se Ti poznat...nespočet lidí to vyzkoušelo a potvrdilo, že "to funguje" a Bůh je skutečně živý.