Smysl života

13.01.2012 21:20

Hledání smyslu života a názory, co pro Vás smysl života je a co pro Vás znamená...

Diskusní téma: Smysl života

Re: Re: Re: Smysl života

majkl | 05.06.2012

ahoj Sáro,

tyhle "katastrofické" scénáře píše život. Jak víš, že je něco zlé? Co když se to na první pohled "zlé" obrátí v můj prospěch? Viz příběh Dušana Valka, kterému vlak ujel nohy a to jej přivedlo k Bohu, takže za tuto očividně "zlou" věc nakonec Bohu i poděkoval...

Různé věci se stanou, aniž bychom na ně hned teď měli odpověď. Zároveň je zcela věcí Boha samého vysvobodit anebo nevysvobodit z toho, co vnímáme jako nepřátelské vůči nám.

Z toho pohledu musím říct, že nevěřím tomu, že Pán Ježíš zemřel za naše nemoci (rozumějme doslova nemoci, třeba žloutenku, chřipku a tak podobně). Učím se říkat, tak jako říkali tři muži, kterým vyhrožovali vhozením do ohnivé pece: "Buď nás z toho náš Bůh vysvobodí anebo ne. To je jeho záležitost. My se každopádně té modle klanět nebudeme."

Viděl jsem jednou v křesťanském magazínu svědectví mladého muže (kolem 30 tuším), který onemocněl nevyléčitelnou nemocí. Ta nemoc jej kousek po kousku paralyzovala. Věděl víceméně přesně, co jej kdy čeká, že za tři roky nebude mezi živými. Uměl to přesně popsat. Nic z toho mu nevzalo radost z Ježíšovy záchrany. Dokonce, opravdu to v tom krátkém svědectví zaznělo z jeho úst, byl Bohu vděčný, že si jej tímto způsobem "všimnul". Pokud si dobře pamatuji, byl to katolík. Většina lidí řekne: "Tragédie. Tak mladý člověk..." A on sám byl naprosto v pohodě. Pro mne to bylo tehdy úžasné svědectví.

Re: Smysl života

Petr | 23.03.2012

Ahoj Martine,

děkuji za důvěru, když jsi napsal na naše stránky. Jsem také rád, že vnímáš existenci Boha.

Myslíš, že tento Bůh, o kterém hovoříš, má pro Tvůj život nějaký plán? (ps. máš děti?)

Ps. Zmiňuješ, že jsi na hranici mezi vědou a Bohem...proč myslíš, že se to vylučuje? Já právě skrze vědu jsem hodně k Bohu přišel...a později, když studoval blíže vědecké poznatky a věřící vědce, jenom více mě to utvrdilo, že věda a existence Boha nejsou v rozporu, ba naopak...kdyby Tě to zajímalo, můžem o tom více pokecat...

Re: Smysl života

Patrik | 24.09.2012

Dovolil by som si prispieť do diskusie.

Ak trochu sledujeme čo sa deje vo svete, fakt to nevyzerá, že vyhráva dobro ale zlo...
A podľa mňa to tak aj je.
Nie, že by som to tak chcel, ale...
Biblia o tom píše a preto to tak musí byť.
Boh to videl skôr ako sa to stalo a dal to zaznamenať do Písma, aby sa o tom ľudia pred príchodom Ježiša mohli dozvedieť.
Tým som neznegoval fakt, že Ježiš na kríži vyhral boj o náš večný život.
Ale,
ešte stále tento svet patrí satanovi. On je jeho pánom až do konca. Teraz si viem predstaviť ako niekto nesúhlasí.
Nestvoril snáď svet Boh a nepatrí mu?
Stvoril, celý náš svet aj celý vesmír. A odovzdal vládu prvým ľuďom, aby spravovali túto zem. Oni ju však "predali" satanovi. A tak sa stal pánom tohto sveta.
Možno ste si všimli čo sa deje, že stale viac narastá zlo vo všetkých podobách po celej zemi. Na tejto zemi patrí Bohu len ten, kto je jeho. Ostatný patria Satanovi. Bez toho či chcú alebo nie, či si to uvedomujú alebo nie, či chodia do kostolov, chrámov, či sa modlia alebo nie, či vyznávajú že veria alebo nie.
Ak neplnia Jeho vôľu, hrešia proti Jeho zákonom a nežijú s ním, sú vo vzbure voči Nemu, či si to uvedomujú alebo nie.
A preto, že stále viac ľudí aj kresťanov je len pobožných a nie veriacich, stále menej ľudí je pod Božou ochranou. Stále viac ľudí hreší. Stále viac sa na tejto zemi rozmáha hriech.
A Boh "nemôže" zasahovať, resp. stále menej a menej. Nie preto, že by nechcel. Ale preto, že nemôže. On nemôže nedodržať slovo, ktoré dal vo svojom slove, kde sľúbil ochranu a požehnanie tým, ktorí budú žiť podľa Jeho zákonov. A zlorečenie tým, ktorý ich budú prestupovať.
Dôsledkom je viac hriechu a dôsledkov, ktoré to prináša.
Tieto vyvrcholia v udalostiach pred príchodom Ježiša Krista, kedy si satan postaví "konečne" svoju vládu, po ktorej túžil kedysi dávno v nebi.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek