Věda a Bůh

13.01.2012 21:18

Tato rubrika se zaměřuje na problematiku vědy a vědeckých objevů v souvislosti s existencí Boha křesťanství.

Diskusní téma: Věda a Bůh

Re: Franta

Míša | 28.05.2012

Ahoj Franto, ahoj Petře, ahoj Velbloude a ostatní,
když čtu vaší diskuzi, říkám si, že shromáždění takového množství důkazů (a tím spíše jeho sepsáním smysluplně a popořadě), ať už jsou pro nebo proti potopě, muselo stát velkou práci a působí poněkud věděcky :-) (což je dobré a zajímavé). Proto možná můj článek bude taková "bleška", ale prosím všimněte si ho. Rozhodně neodpovím na všechno, co jste psali, ale alespoň něco k tomu mám co napsat.
Nedávno jsem našla internetovou stránku BIBLICKÉ ARCHEOLOGICKÉ NOVINY (www.b-a-n.cz) a velmi mě nadchla. Předkládá a vysvětluje archeologické nálezy, důkazy apod. potvrzující pravdivost Bible - a to třeba Sodomu, Gomoru, přechod přes Rudé moře. Určitě tyto stránky stojí za shlédnutí, ale teď k arše. Zkopírovala jsem celý odkaz na ní, je to tento:

https://www.b-a-n.cz/noemova-archa.html

Z celého tohoto tématu na této stránce mě zaujala hlavně ta věc, že ARCHA BYLA NALEZENA a místo i další okolnosti se shodují s informacemi Bible. Podrobně jsem se tomuto článku nevěnovala, to můžete udělat vy, nicméně vás nalákám tímto titulkem:

V horách oblasti Ararat, byl ve výšce 1900 m nad mořem objeven předmět tvaru lodi, delší než fotbalové hřiště, o rozměrech bitevní lodě. Dr. Brandenburger, odborník ve fotogrammetrii, ze státní university v Ohio, USA, o něj projevil zájem. Brandenburger odhalil raketové základny na Kubě během éry prezidenta Kennedyho. Po důkladném studiu fotografie došel k závěru: „Nemám žádné pochyby o tom, že tento předmět je loď. Během celé mé kariéry jsem nikdy na stereografii neviděl předmět, jako je tento.“

Něco jako novinový titulek, který pobídne k otevření celého článku :-).
Opravdu doporučuji se na to podívat, myslím skeptiku, že to jsou vcelku dost věrohodné informace.
A druhá věc, hodně lidí odepisuje potopu argumentem, že kdyby voda zalila nejvyšší hory (jako třeba na začátku zmiňovaný Mount Everest) tak by se lidé v arše následkem nedostatku kyslíku udusili. To je sice pravda, ale musíme vzít v potaz, že terén dříve nebyl jako dnes. Když se posouvají litosferické desky může vzniknout jak zlom, tak i vyvýšení a o i o několik metrů. Děje se to jako v minulosti, tak i dnes. Tím spíše "přesouvání" kontinentů u Pangei by mělo za následek až následné vytvoření vyšších pohoří.

Doufám, že můj příspěvek tady k něčemu alespoň byl a něco vám dal :-).
S pozdravem
Míša

Re: Re: Franta

Míša | 28.05.2012

Tak to nění až taková bleška :-)

Re: Franta

Karel | 23.02.2015

Jo, ta Noemova archa je zajímavé pojednání. Někde jsem viděl poznámku na adresu zastánců evoluce, jak se musí snažit a jak musí fantazírovat, aby svou teorii udrželi, ale co předvedl autor výpočtu kapacity Noemovy archy, to je opravdu na extra ocenění za nezměrnou míru fantazie. Odhlédnu-li od celkem slušných biologických neznalostí ukázáných hned nad začátku, následné vyloučení většiny živočichů z archy, ohánění se papojmem "stvořený druh" a z toho vyvozených závěrů a nucení něčeho jako zimní spánek třeba žirafám a slonům, tomu opravdu dává korunu.
Vlastně si říkám, nebylo by jednoduší napsat třeba: "Vše bylo zmenšeno na tisícinu velikosti a každý den přilétala supervelká letka zásobovacích andělů s veškerým potřebným krmením."?
Nebo: "Zvířata se ve skutečnosti na archu nenalodila, Noe jim pouze odebral tkáňové vzorky, které zamrazil (Bůh mu pomohl dodáváním tekutého dusíku) a po opadnutí povodně z nich pokročilou technikou "vyklonoval" (s pomocí Boží, jak jinak) minimálně tisíce nových jedincú. Zároveň díky pokročilé genetické manipulaci provedl to rozrůznění "stvořených druhů" a vnesl do jejich genomu variabilitu. Aby nebyl dávný lid příliš maten, pasáž s přeměnou archy na klonovací továrnu do Bible zahrnuta nebyla."

<< 1 | 2 | 3 | 4

Přidat nový příspěvek