Věda a Bůh

13.01.2012 21:18

Tato rubrika se zaměřuje na problematiku vědy a vědeckých objevů v souvislosti s existencí Boha křesťanství.

Diskusní téma: Věda a Bůh

Can you help me translate

rardIncuh | 02.12.2019

i am from Italy hello. Can you help me translate? /rardor

hi guys i am new on web

rardIncuh | 05.11.2019

hi :) bross :)

hi guys i am new on web

rardIncuh | 26.10.2019

hi :) bross :)

stvoření

dagmar | 23.03.2015

Stvoření sveta z ničeho a následné tvrzení hmota ze které jsme my a vesmír je skutečna (první věta Bible)
katolický kněz má právo dávat možnost spovedi a rozhřešení. ? Když Bůh nám dal svobodnou možnost se rozhodnout, k čemu tedy potřeby kněze?
Boží soud : nebe nebo zatraceni (myslela jsem, že křesťanství se liší od islamu, hinduismu, konfucianum, kteří věři v život posmrtný)

Re: stvoření

Petr | 16.04.2015

zdravím Vás, Dagmar,

děkuji za Vaše dotazy. K těm kněžím - k čemu je potřebujeme? No...obávám se, že k ničemu...sám totiž jejich existenci neuznávám a myslím, že Bible také ne. Je to však součást učení římskokatolické (potažmo pravoslavné) církve. Žádné právo spovědi a rozžešení před Bohem tedy podle mého názoru nemá.

K Božímu soudu - píšete nebe, nebo zatracení. Já bych to nazval jinak - Chci být s Bohem x nechci být s Bohem. To první znamená ono "nebe", to druhé zatracení. Vezměte si to takto - pokud existuje Bůh, který má o Vás zájem a Vy jste od Něj svojí vzpourou oddělena, pak buďto s Ním po své smrti budete, nebo ne. Bůh chce, abyste s Ním byla - miluje Vás, jako svoji dceru. Ve Vašem současném stavu to však nejde - potřebujete odpuštění. Bůh je naprosto svatý a dokonalý a nepustí k sobě ze své přirozenosti nic, co je nedokonalé.

Možná si řeknete - to máme všichni problém...a máte pravdu, nemáme šanci - nikdo. I to však Bůh vyřešil...jako za naše viny trpěl On sám - poslal svého Syna, Ježíše Krista, který za nás zemřel a svojí smrtí nám dává možnost, že nám přičte svoji spravedlnost.

Abych se do toho nezamotal - všichni zasloužíme Boží odsouzení. To je Boží přirozenost. Bůh je však také láska, proto nám nabízí milost, vykoupení, odpuštění. Zdarma...

Je na každém, jak se rozhodne. Nebe, které Bůh ze své milosti nabízí, nebo zatracení, které není Boží vůlí, avšak mnoho lidí si jej v podstatě samo volí?...

Hezký den

Re: Re: stvoření

Zdeněk | 24.08.2015

............."Abych se do toho nezamotal - všichni zasloužíme Boží odsouzení. To je Boží přirozenost."............
To má být pravdivé, že Boží přirozeností je, že nás odsuzuje?

Re: stvoření

Petr | 16.04.2015

ps. k tomu stvoření světa...můžu použít stejnou logiku na materistickou evoluční víru - stvoření vesmíru a světa z ničeho? Dokonalé organismy, fyzikální a biologické zákony jen tak z ničeho nic? Náhodou? ...

Myslím, že nevěřící potřebují více víry, než kdejaký křesťan...to jenom k doplnění:)

věda a víra

Pavla | 30.01.2015

Docent, pan Miloslav král, dokázal z vědy existenci Boha. Napsal několik knih, poskytl rozhovory i videa, kde o tom vypráví.
https://vedaavira.cz/index.aspx?p=20

Re: věda a víra

Zdeněk | 24.08.2015

Pokud by věda dokázala existenci Boha, pak je věda více než Bůh.

Logika věci

Marekus | 15.07.2013

Vezmeme-li za pravdu, ze Buh je vsevedouci, ze se pohybuje napric casem, prostorem a stoji za vsim, tak od zacatku mu muselo byt jasne vse, co se stane. Proc teda tvoril adama a evu a nabadal je k tomu, aby dodrzovali jeho pravidla, kdyz sam dobre vedel, jakt to vsechno dopadne? Proc musel pak na Zem poslat potopu a vetsinu ziveho vyhladit, kdyz sam vedel, ze to udela?

Pripada mi, ze se v tomto pripade pohybujeme nekde na myslence stupidni reality show, kde nekdo taha za nitky a bavi se, jak se tomu my prizpusobime. Ano....dle krestanu mame svobodne mysleni, ktere nas odlisuje od zvirat, ale nic to nemeni na tom, ze vsevedouci Buh to vse dopredu musi vedet. Proc by tvoril dinosaury, aby vyhynuli? Buh je snad milosrdny. Nebo od zacatku planoval, ze vyhynou? Proc by buh tvoril lidi, aby vedli nabozenske valky? Dal jim svobodnou vuli, aby se mohli sami vrazdit? Vzdyt to musel vedet dopredu...

Nebo...Buh neni vsevedouci a nepohybuje se mezi casem, prostorem apod. Pak to ale neni neomezena prirodni sila a sama mohla byt stvorena. Treba buh opravdu existuje a jsem jen jeho pokusem o stvoreni zivota, ale pak by i sam Buh mohl byt pokusem nejake vyssi bytosti, ktera by opravdu mohla byt vsevedouci.

1 | 2 | 3 | 4 >>

Přidat nový příspěvek